Goede Doelen
Zuipen voor Zimbabwe, borrelen voor Biafra, hijsen tegen honger... PDF Afdrukken
Jawel, in Café Averechts kun je zorgeloos aan de bar hangen en toch iets voor de wereld betekenen. Wij geven namelijk al onze winst weg.

Update oktober 2017: Op dit moment hebben wij een wachtlijst van aanvragen. Bovendien zoeken wij een nieuwe goede doelen beheerder, het ligt even stil. Als gevolg hiervan nemen we even geen nieuwe aanvragen in behandeling. Voor algemene vragen kan je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken  
Gewijzigd op ( zaterdag, 21 oktober 2017 )
 
Fooienpot juli en augustus 2018 - 35 jaar Averechts PDF Afdrukken
fooienpotjuliaug2018.jpg
Gewijzigd op ( maandag, 2 juli 2018 )
 
Fooienpot mei 2018 - 35 jaar Averechts PDF Afdrukken
Omdat Caf? Averechts dit jaar 35 jaar bestaat steunen wij vanaf deze maand elke maand een ander Utrechts goed doel. Dit doen we door onze fooienpot te verdubbelen en weg te geven aan dat goede doel.?
Deze maand gaat de verdubbelde fooienpot naar Free Food Experience Leidsche Rijn. Door middel van gratis driegangendiners proberen zij eenzaamheid te beperken, ook voor mensen met beperkte financi?le middelen. Van de opbrengst van de fooienpot willen zij o.a. eigen servies aanschaffen.
Kom dus veel drinken en fooi geven bij ons voor dit prachtige goede doel!
fooienpotmei2018.jpg
Gewijzigd op ( maandag, 4 juni 2018 )
 
Hoe werkt dat nou eigenlijk, met die fooi? PDF Afdrukken

Is het echt zo dat wij al onze fooi weggeven, en dat er alleen maar vrijwilligers werken bij café Averechts?

Ja en nee.

 

Bij Averechts werken alleen maar vrijwilligers, alleen de schoonmakers krijgen een kleine vergoeding. Verder werken alle tappers, kokers, bestuursleden en andere mensen die nuttige dingen doen voor het café vrijwillig. De tappers maken zelf de bar schoon en de kokers ook zelf de keuken. De schoonmakers zijn verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de vloeren en het sanitair.

 

Dan de fooi. Elke euro fooi wordt uit de winst verdubbeld en elke twee maanden weggegeven aan het goede doel van die periode. Goede doelen kunnen zich hier voor aanmelden, moeten aan bepaalde criteria voldoen en er wordt vervolgens over gestemd in de medewerkersvergadering naar welk doel het geld gaat.

Maar met een beetje geluk blijft er aan het eind van het jaar dan nog winst over. En wij zijn een non-profit organisatie. Dus geven we ook die winst nog weg. Dan doen we met eenmalige giften aan goede doelen, bijvoorbeeld door middel van een voucher systeem waarbij alle medewerkers een bepaald bedrag (afhankelijk van de grote van de winst) mogen weggeven aan een goed doel naar keuze. Mits deze voldoet aan bepaalde voorwaarden. Dit kunnen bijvoorbeeld goede doelen zijn die niet door de stemming zijn gekomen voor de tweemaandelijkse fooienpot. 

 

Kortom, alle winst wordt weggegeven. Dus niet alle omzet, want natuurlijk heeft ons gebouw ook af en toe een likje verf nodig, moeten er inkopen worden gedaan en krijgen de bands een vergoeding. Maar wij proberen de kosten zo laag mogelijk te houden zodat er zoveel mogelijk geld overblijft voor waar wij uiteindelijk voor werken: de goede doelen. 

Gewijzigd op ( maandag, 25 december 2017 )
 
Fooienpot januari - februari naar Oeganda PDF Afdrukken

De eerste fooienpot van 2018 gaat naar een project in Oost Oeganda, van de organisatie Egoli Africa. 

Zij zijn onder andere bezig met een naai-opleiding om vrouwen een kans te bieden hun eigen geld te gaan verdienen, en de fooi van Averechts gaat materialen voor deze vrouwen bekostigen.

 

Egoli Africa bestaat sinds 2008 en runt projecten op het gebied van onderwijs, landbouw, gezondheid en empowerment. Zo zijn ze partner van een middelbare school, runnen ze een medisch centrum, leggen ze waterputten en sanitaire voorzieningen aan en zijn ze actief op het gebied van duurzame landbouw en veeteelt. 

 

Ze richten zich op het zelfstandig maken van de Oegandezen door hen handvatten te geven om hun leefomstandigheden te verbeteren. Zo kunnen ze zelfvoorzienend en onafhankelijk worden, wat de levenskwaliteit zal verbeteren.

Gewijzigd op ( maandag, 25 december 2017 )
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 43

 
 
Zomaar een Averechts plaatje ...

Zoeken

Binnenkort

« < aug 2018 > »
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
-