Kunst
Waar muren, daar kunst PDF Afdrukken

Iedere twee maanden hangt er Nieuwe Kunst aan de muren van Café Averechts. Aan de binnenkant, dat dan weer wel. Wij vinden het namelijk leuk om kunstenaars op bescheiden wijze de ruimte te geven hun werk te testen buiten het atelier.

 

Het resultaat kun je zien hangen aan onze muren. Kunst met verf. Kunst met papier. Kunst die reden is om naar een ander café te gaan. Kunst die juist een reden is om terug te komen. Kunst die het goed doet bij de nieuwste H&M kleuren. Maar ook de ware Bob Ross-adept verdient een plekje. Vinden wij.

 

Enfin, kunst.

Gewijzigd op ( maandag, 13 april 2009 )
 
september en oktober: Willy Hoonakker PDF Afdrukken

Hoi, Ik ben Willy. Het werk dat hier hangt tot eind oktober is van mij.


Over mijzelf

Ik ben ooit naar de Kunstacademie gegaan omdat ik creatief wilde werken en met mijn handen. Ik koos na het basisjaar voor grafische vormgeving. In de loop der jaren kwam in de computer, een fantastisch middel! Maar ik miste het handwerk, en ben daarom altijd blijven schilderen.

Daarbij: Grafische vormgeving gebeurt bijna altijd in opdracht. In mijn verschillende banen heb ik gelukkig vooral werk kunnen vinden in de non-profitsector en bij de (semi)overheid. Want net als Averechts ben ik ook nogal averechts.


Over mijn schilderijen

Schilderen doe ik in vrijheid. Nooit voor een ander, maar voor mezelf, omdat ik er plezier in heb en het onderwerp me aanspreekt of bij me past, omdat ik wil experimenteren of wat dan ook.


Kunst kopen voor het goede doel

Ik verkoop de schilderijen op 50/50 basis (de helft gaat dan naar het goede doel).

Ik was zelf een aantal jaren vrijwilligster bij Averechts en sta volledig achter de ideologie. En ik vind het fantastisch dat een buurtcafe met zulke leuke initiatieven en een mooie programmering al 30 jaar bestaat en puur draait op vrijwilligers! En niet te geloven maar alle winst gaat naar goede doelen. (weloverwogen en democratisch beslist, elke 2 maanden) Dat is zo’n 17.000 euro per jaar!  


Ben je geïnteresseerd in een bepaald schilderij? Neem dan even contact met me op via: Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken

Gewijzigd op ( maandag, 3 oktober 2016 )
 
Nieuwe kunst van Famke Koch PDF Afdrukken

Bij een opgeknapte kroeg hoort natuurlijk ook nieuwe kunst! Vanaf nu is in Caf? Averechts het mooie, kleurrijke werk van kunstenares Famke Koch te bewonderen. Kom gauw een keer kijken naar haar prachtige schilderijen.

Famke over haar werk:

"Hoi, ik ben Famke en ik vind het erg leuk om in Caf? Averechts mijn kunst te showen. Ik ben gek op dieren en kleur en dat zie je dan ook in bijna al mijn werk terug. Ik heb 2 soorten werk opgehangen.

De acrylschilderijen maak ik vaak na van een zelfgemaakte vakantiefoto waar ik leuke herinneringen aan heb. Ik maak ze vaak erg natuurgetrouw maar tegenwoordig worden ze steeds kleurrijker. In deze schilderijen gaan aardig wat uurtjes zitten.

De andere tekeningen (in lijsten) zijn gemaakt in Artis. Hier heb ik maar 2,5u om het af te maken. De dieren bewegen constant, dus het is zaak om snel een goed beeld vast te leggen. Dit is erg leuk omdat ik leer op een andere manier te kijken en met veel verschillende materialen bezig ben.

Ik hoop dat jullie het mooi vinden! Wil je meer zien dan kan je me vinden op Facebook: Art Byfk. Of stuur een mail voor meer informatie naar Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken

Groetjes,

Famke"

 

 

famkekoch.jpg

 

 

Gewijzigd op ( donderdag, 5 april 2018 )
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 40

 
 
Zomaar een Averechts plaatje ...

Zoeken

Binnenkort

« < apr 2018 > »
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
-